14-5-2023

1. Un dia després de la victòria del Villarreal davant l'Ath. Bilbao per 5-1 és temps per analitzar les dades del partit.

1) L'assistència a La Ceràmica va ser de 16871 espectadors, una xifra inferior a partits que es van jugar a les 18.30 hores, però en dimenge. Davant del Betis van assistir 19174 persones i davant de la Real Societat 18768. Ara, va ser la millor entrada dels 4 últims partits en La Ceràmica en una vesprada de festes en Vila-real on hi havia coincidència amb els bous al carrer i amb molts actes festius.

2) En xG, el partit va acabar 3,2-2,1. Va tornar a ser un partit molt obert, on els dos equips van generar molt. 

En xGOT, el Villarreal va generar 3,2 per 2,1 l'Ath. Bilbao.

3) El Villarreal va llançar 17 vegades a porta, 11 d'elles a porta, per 10 llançamentS de l'Ath. Bilbao, 4 entre els 3 pals.

Les dades dels dos apartats anteriors són de FBREF.

4) El Villarreal va tindre un 59% de possessió de pilota per un 41 % de l'Ath. Bilbao. Si dividim el partit en períodes de 15 minuts, el Villarreal sempre va tindre més la pilota destacant els primers quinze minuts del partit quan el Villarreal va tindre un 77% del temps la pilota i entre els minuts 16 i 30 de la primera part, quan el Villarreal va tindre un 61% de possessió.

5) El Villarreal va ser un equip molt més compacte. La seua longitud mitjana entre les línies va ser de 43,7 m per 65,1 m l'Ath. Bilbao. La diferència entre la segona part va ser més gran encara, 38,1 m per al Villarreal i 67,2 m per a l'Ath. Bilbao.

6) Dani Parejo va recuperar 16 pilotes i Pau Torres 15.

7) Els millors regatejadors del Villarreal van ser Yeremy i Jackson, que van tindre éxit en 2 dels 5 regats que va intentar. Chukwueze i Capoue ho van fer en 1 de 3 que van intentar.

8) Álex Baena va marcar un gol de falta directa més de 2 anys després de l'últim gol en aquest tipus de jugada del Villarreal. Ho va aconseguir Parejo en el camp del Celta i va ser amb un poc de sort, perquè era una jugada que més que un xut va fer una centrada buscant un remat.

2. Els titulars i els inicis de les cròniques dels principals diaris de la província de Castelló i de Bilbao són els següents:

Mediterráneo titula: El Villarreal agrana a l'Athletic i alimenta el somni de la Champions.

La crònica d'Enrique Ballester comença així:

El Villarreal CF va agranar a l'Athletic en La Ceràmica en un festival de joc d'atac. Jackson i Baena van liderar la golejada grogueta, un 5-1 contundent i inapel·lable enfront d'un rival directe per Europa. El resultat i la manera d'aconseguir-lo llancen un clar missatge: els de Setién lliutaran fins al final per una plaça en la Lliga de Campions.

El Mundo Castellón al Día titula: El Villarreal goleja a l'Athletic (5-1) i es trau el bitllet a Europa.

La crònica de Domènech de l'agència EFE comença així: 

El Villarreal va donar aquest dissabte un pas quasi definitiu per a classificar-se per a la pròxima edició de la Lliga Europa després de golejar en La Ceràmica a l'Athletic Club en un partit molt còmode que va encarrilar amb un golàs de falta directa d'Álex Baena, protagonista també del 5-1 definitiu, i en el qual Nico Jackson, amb un doblet, va aprofitar amb contundència les facilitats defensives del quadre basc.

El Mundo Deportivo de Biscaia titula així la seua crònica: Una meneta, però al coll de l'Athleti.

La crònica d'Iñaki Ugalde comença així:

Resulta evident que el 5-1 que va endossar ahir el Villarreal a l'Athletic suposa la salutació dels grocs a Europa de cara a la temporada que ve. El que queda per comprovar en les quatre jornades restants de Lliga és si també va ser una forma que la tropa de Valverde diguera adéu a les seues aspiracions continentals. El viscut en aquesta visita a l'Estadi de la Ceràmica resulta complicat de digerir.

El Correo titula així la crònica: L'Athletic es dessagna a Vila-real

Un colador en la seua àrea i molt obtús en la contrària, l'Athletic va rebre ahir una golejada sagnant davant el Vila-real les conseqüències del qual van ser fulminants en la classificació.

3. El Villarreal femení va empatar 1-1 davant l'At. Madrid en la ciutat esportiva. Algunes de les dades del partit són:

1) Els 950 espectadors en la ciutat esportiva va ser una de les millors entrades de la temporada.

2) En xG, el resultat del partit va ser 0,5-1,8.

3) El Villarreal va tindre un 36% de possessió i l'Atleti de Madrid un 64%.

4) El Villarreal va llançar 9 vegades a porta, 3 entre els 3 pals. L'Atleti de Madrid va llançar 11 gols a porta, 5 entre els 3 pals.

5) Kanteh va xutar dues vegades a porta i els dos entre els tres pals. En total un xG de 0,17 i un xGOT de 0,45. En el gol tenia un xG de 0,11 i un xGOT de 0,43. Va fer un gran xut.

4. El Villarreal B femení guanya 2-3 en el camp del CD San Gabriel en l'última jornada del grup III de la primera nacional. Els gols són obra de Marta Ortells (2) i Thais Martínez. El Villarreal B queda finalment classificat en el lloc 4 del seu grup de la quarta categoria naciona.

5. El Villarreal B juga en el camp de Las Palmas i necessita un punt per certificar matemàticament la seua salvació.


Comentaris

Entrades populars