El Villarreal 2022-23 no marca el que genera

Abans de llegir l'article cal acalrir que totes les dades que es presenten en aquest article són de la pàgina web FBREF que té dades del proveïdor OPTA. Els xG són un model matemàtic que assigna una probabilitat de gols a cada xut a partir del lloc del llançament, si el remat és amb el peu dret, l'esquerra, de cap o una altra part del cos i la posició dels defenses en el moment del xut.

Té un problema el Villarreal davant el gol?

Per contestar aquesta pregunta he agafat els gols de cada jugador i l'he comparat amb els xG que porten al llarg de la temporada. En global, la xifra és alarmant. El Villarreal ha marcat vuit gols menys del que ha generat en gols esperats. Les xifres jugador per jugador estan ací.

En verd estan els jugadors que de moment porten més gols que els esperats. En groc els que porten quasi igual nombre de gols que els esperats i en roig els que estan per sota de l'esperat

Crida l'atenció Gerard Moreno, que és un jugador que en la seua carrera, excepte la temporada 2018-19, sempre ha sigut un rematador extraordinari, però que aquesta temporada, ha marcat menys del que ha pogut.

Respecte als que estan bé cal dir que Baena va començar la temporada molt bé, però no ha marcat en lliga en tota l'era Setién. El seu últim gol va ser davant l'Almeria, així que tampoc pot passar per ell el gol.

Chukwueze mai ha sigut un gran rematador, però està bé. Estar en groc a final de temporada seria el més normal i estar en verd seria magnífic. Per una altra banda, Morales aporta gol, però anem a veure l'abast de la seua lesió.

En la part negativa destaca la mala relació de Yeremy, Capoue i Lo Celso amb el gol.

El Villarreal necessita ara més que mai gol perquè amb Setién els partits s'han convertit en un intercanvi de cops. Això es pot veure en el gols esperats a favor i en contra en cada partit. La primera taula representa els onze partits d'Emery i la segona els dinou partits de Setién fins ara.


Si amb Emery, el Villarreal només va rebre un partit d'onze més de dos gols esperats (9,09% dels partits), amb Setién ha rebut aquesta quantitat de gols esperats (un 31,53% dels partits). Amb Setién cal esperar que el rival no estiga bé de cara a porta o marcar dos o tres gols per guanyar el partit, ja que amb Emery era molt més probable deixar la porteria del Villarreal a zero.

Comentaris

Entrades populars