Perd l'esport, guanya la toxicitat

Feia anys que havia comprat una sèrie de revistes antigues argentines, però mai les havia llegit, fins que fa poc més d'un any les agafe, comence a llegir un número de la revista El Gráfico de 1947 i parlaven que el gran San Lorenzo d'Almagro, en la gira més important que un equip estranger ha fet en Espanya, va estar en la Vall d'Uxó visitant la fàbrica de Segarra i entrenant allí. Em va emocionar com un gol del Villarreal. Parlava d'un poble de Castelló. Havia aparegut en una de les revistes de l'esport en una època en tot era difícil per als nostres iaios. Els meus iaios van viure en la Vall d'Uxó. Era un lloc on es trobava feina en una època molt complicada. Aquest reconeixement a un poble veí em va emocionar.

Vaig viure vuit anys en Catalunya, per qüestions laborals i la majoria dels anys a més de 400 km de Vila-real, i clar, mai vaig deixar de ser soci de l'equip, encara que no podia anar quasi mai al camp. Allí em vaig trobar amb molts valencians i vam fer molta pinya. Ens portàvem bé, cadascú era del seu equip i teníem una rivalitat sana. En aquella època va començar la rivalitat tòxica entre els aficionats del Villarreal i del Castelló. Crec que amb l'arribada de Roig, els de Vila-real ens vam comportar com els nou-rics, els del Castelló com la reialesa caiguda. Allò s'haguera hagut de resoldre, però no ha sigut així.

El gran rival que jo vaig conéixer era el CD Borriana, però era una rivalitat sana i esportiva. Tirar un porc al camp era innocent, festiu, molt diferent de la rivalitat amb el Castelló. Villarreal i Castelló han coincidit molt poques vegades en la mateixa categoria i sempre existia les ganes de guanyar-li quan el Villarreal jugava contra el Castelló, però tampoc era com jugar contra el Borriana.

Hui li he llegit a Sergio, un referent per a mi en Twitter, que Tau deixava de ser patrocionador del bàsket Castelló. Pareix que Roig ha decidit que no patrocinarà als clubs esportius de Castelló per un conflicte amb l'ajuntament de Castelló, on no entraré, però diré que l'actuació del regidor d'esports de Castelló és indigna d'algú que s'anomena servidor públic.

Molts esports necessiten bons patrocinis i Endavant Esports ho és. Va ser algun deshonor per al meu poble que Juan Bautista Llorens, ciclista i mite de Vila-real, correguera amb el mallot que el Castelló? No. Era un problema que equips de Castelló lluïren l'escut del Villarreal? Per a mi, no.

Hui perd l'esport de Castelló. És un dia terrible. Guanya la toxicitat. Perdem tota la província. Units som més forts. Per què no fomentar una rivalitat sana entre el Villarreal i el Castelló? No són més importants que el Vinaròs, el Borriana, el Benicarló, la Vall d'Uxó, el Segorb o Els Ibarsos.

Espere que Roig recapacite i seguisca patrocinant als equips de Castelló capital. Estem perdent una connexió potent hui en la província de Castelló.

Postdata: a veure si trobe aquella revista de El Gráfico i li la regale a Pablo Ramón Ochoa, de la Vall i del San Lorenzo. Ningú mereix tindre aquest tresor que ell.


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars