Victòria contra el Young Boys fonamentada en la pilota aturada

El Villarreal afrontava el partit contra el Young Boys després d'una ratxa de mal joc i de mals resultats. Contra l'equip de Suïssa va fonamentar la seua victòria en el joc a pilota aturada. En total va llançar 6 córners i va centrar 2 faltes a l'àrea aconseguint remats en 4 d'aquestes 8 jugades (en 4 dels córners). El primer gol va vindre d'un córner, en una jugada d'estratègia meravellosa, on els moviments de tots els jugadors dins de l'àrea va crear un espai per a què Mario arribarà sol al segon pal i li la poguera deixar a Capoue.

El partit de local contra el Young Boys va suposar la millor actuació de pilota aturada en tota la temporada. A continuació hi ha una taula en tots els partits de lliga i champions del que portem de temporada i els gols esperats (xG) de cada partit, els gols esperats en joc obert (xGOP), els gols esperats a pilota aturada (xGSP) i el % del perill que representa en gols esperats el joc obert i la pilota aturada.

Els 1,76 xG de pilota aturada està per damunt de la mitjana total del Villarreal en xG total en tota la temporada i suposa un registre extraordinari. Està 1,07 per damunt del segon millor registre. 

Cal destacar que en lliga el Villarreal no ha passat del 0,5 xG en pilota aturada i això és un aspecte a millorar.

En temps de crisi, més que mai, la pilota aturada és un gran camí per aconseguir gols. Que el partit contra el Young Boys no siga una anomalia estadística i que marque una tendència.

Dades: Opta, a través de Fomob, i de Wyscout.

Comentaris

Entrades populars