Entrenadors traspassats del Villarreal

El dia 1-11-2021 un rumor arribava a Vila-real des d'Alemanya. El Newcastle, equip anglés comprat per un milionari saudí, volia comprar al Villarreal al seu entrenador Unai Emery. El dia 2 la notícia pareix més seriosa després de que el prestigiós diari anglés The Times publique que el Newcastle li pagaria al Villarreal 6 milions d'euros. Sense entrar a passar en el qué passarà, seria el primer traspàs d'un entrenador del Villarreal?

La resposta és no. El Villarreal ha traspassat al llarg de la seua història dos entrenadors:

- López Sanjuán en 1976.

- Pellegrini en 2009.

El cas més conegut és el traspàs de Pellegrini al Real Madrid al final de la temporada 2009, però el cas que més semblança guardaria en el d'Emery seria el de López Sanjuán que va ser traspassat el 28-2-1976, quan s'havien jugat dos terços d'aquella lliga 1975-76, on el Villarreal militava en tercera divisió.

El Nàstic de Tarragona, que era equip de segona divisió, va ser l'equip al qual va anar traspassat López Sanjuán. No es va publicar el que va rebre el Villarreal, encara que Mediterráneo va publicar que havia de ser una forta compensació ecònomica per deixar anar al seu entrenador en plena temporada.

El Villarreal va fitxar a un entrenador que només tenia experiència en el futbol base i que acabaria fent molta carrera en el futbol: Roberto Álvarez, però al Villarreal li va eixir mal el traspàs perquè va baixar a regional preferent després de perdre una promoció contra el Guadalajara. Tampoc li va anar molt millor a López Sanjuán que no va poder evitar el descens del Nàstic de Tarragona.

Una altra semblança dels casos Sanjuán i Emery és que si l'entrenador basc va al Newcastle seria per salvar la categoria, ja que l'equip anglés va penúltim classificat de la Premier League.

Comentaris

Entrades populars