4-6-1967. El dia que va nàixer el submarí groguet

Burjassot és un lloc màgic en la història del Villarreal CF. En 1956, en el vell camp del Basot va aconseguir el primer ascens a la tercera divisió. I en 1967 aconseguiria el seu segon ascens. Va ser el diumenge 4-6-1967, en el camp dels Silos, i l'equip no va estar sol. Tres autocars i multitud de cotxes van acompanyar a l'equip aquell històric dia que va aconseguir l'ascens i el campionat de primera regional quan encara quedaven dos partits per jugar-se.

A la tornada l'equip va ser rebut en honor de multituds per una afició totalment entregada al color groc. La festa es va estendre en tot el poble i un grup d'amics ho va celebrar en el bar La Granja. Entre aquest grup de persones estava Mossèn Guillermo, que en una entrevista en el diari As, el dia 26-4-2016 declarava el següent: "després de tornar del partit vam anar a celebrar-ho al bar La Granja, que feia de seu social del club. En aquella màquina una de les cançons que més s'escoltava era el Yellow Submarine dels Beatles i la seua versió dels Mustang". Dir que Els Mustang havien llançat el seu disc de versions dels Beatles en 1964 i van vendre 130000 còpies en Espanya d'aquest disc i la seua cançó més popular va ser el Submarino Amarillo.

Aquell dia de l'ascens en Burjassot pareix s'ha de considerar el dia en que el Villarrel va passar a denominar-se el submarí groguet. Però, quin és el primer testimoni gràfic de que el Villarreal era el submarí groc. 

No hi ha que anar molt lluny del 4-6-1967. Una setmana després, el Villarreal va rebre al Canals en un partit en que l'afició li va donar un gran homenatge al campió. Abans de començar el partit els jugadors es van fer una foto i es pot veure com darrere hi ha una pancarta portada per aficionats que diu: El Submarino Amarillo avanza a toda presión y ha conseguido el ascenso a tercera división.


Aquesta foto va ser publicada en una revista commemorativa per l'ascens del Villarreal a tercera divisió.

El Villarreal li va guanyar 3-0 al Canals i l'equip va ser rebut amb traques i globus.

Comentaris

Entrades populars