Estadístiques avançades Villarreal 1a volta temporada 2019-20

En el quadre següent hi ha algunes estadístiques dels jugadors del Villarreal en la temporada 2019-20. Baix de la taula s'explica el que significa cada columna.


xG (expected goals): són els gols esperats. Cada xut en funció de la posició, de la posició dels rivals, de l'angle a porta té una probabilitat de ser gol entre 0 i 1. Així, per exemple, un penal té una probabilitat 0,74 (74%) perquè es marquen el 74% dels penals que es llancen.

xA (expected assists): són les assistències esperades. Mesura la probabilitat de que un passe es convertisca en una assistència. En el model utilitzat només es consideren els passes clau (passes que acaben en gol). S'utilitza el valor del xG del xutador per al passador.

pre-xGC: pre-cadena de gols esperats. En aquesta estadística participen tots els jugadors que han participat en la construcció de la jugada que acaba en remat, excepte l'assistent i el rematador. Si un jugador participa com assistent o rematador se li comptabilitza en xG o xA i no ací. Aquesta estadística busca detectar jugadors com Anguissa o Pau, que no donen l'últim passe, però participen activament en les jugades que acaben en remat a porta.

xGC: és la suma de xG, xA i pre-xGC.

Passes clau: són els passes que acaben en un tir a porta.

Tirs a porta: es divideixen en gols, aturats, blocats i al pal.

Qualitat d'un tir: és la divisió entre xG i el nombre de tirs.

Qualitat d'un passe: és la divisió entre xA i el nombre de passes.

Comentaris

Entrades populars