Declaracions de Font de Mora abans de començar la temporada 1969-70

En les hemeroteques es poden trobar dos entrevistes fetes a Pascual Font de Mora en l’estiu de 1969. La primera del mes de Juliol publicada per Hoja del Lunes de València dins d’una ronda d’entrevistes a tots els presidents d’equips valencians de tercera divisió amb motiu de l’anunciada -reforma de la categoria per a la temporada 1970-71, que anava a reduir el nombre de grups de tercera a la meitat. L’altra entrevista es va publicar en Mediterráneo, el diumenge 7-9-1969, dia que el Villarreal debutava en lliga en Paiporta. L’entrevita de Mediterráneo va ser feta per Carlos Vilar Llop.

En Mediterráneo, Font de Mora va afirmar que el pressupost del Villarreal per a la nova temporada anava a ser de 3700000 pessetes, dels quals els 3 milions anaven destinats a pagar les fitxes dels jugadors i les 700000 pessetes anaven a altres despeses com pagar desplaçaments o drets d’arbitratge.
Font de Mora reconeixia que el pressupost era elevat i que anava a ser difícil de cobrir, ja que s’havia de fer dels diners recaptats dels socis, per taquilles i per altres aportacions al marge d’aquestes. Afirmava que era clau estar amunt en la classificació des del principi per fer bones recaptacions i poder cobrir el pressupost.

El president tenia clar que el principal objectiu era salvar-se i això passava per ser dels 8 primers classificats. El fet que baixaren 12 equips li feia pensar que la lliga anava a ser molt competida.

A la pregunta de perquè tants pocs jugadors de Vila-real jugaven en el primer equip va contestar que per falta de terrenys de jocs que fera que les penyes pogueren jugar. Recordava que Vila-real només tenia dos camps: El Madrigal i el de Fundació Flors, i els dos estaven ocupats per equips federats. A més, en els últims anys cada vegada hi havia menys solars dins del poble on es podia jugar a futbol perquè Vila-real s’estava urbanitzant més.

Un altres tema que va tractar va ser les despeses que suposava jugar contra equips de les Illes Balears. Els desplaçaments la temporada 1968-69 havien suposat unes despeses de 350000 pessestes i el Villarreal rebia per aquests viatges una subvenció de la RFEF de 74000 pessetes. A més, indicava que jugar contra aquests equips, excepte en algun cas, suposava tindre una venda d’entrades molt pobra perquè eren partits molt poc atractius.

Font de Mora va dir que, el dia que començava la competició, el nombre de socis del Villarreal era de 850 i que el nombre òptim de socis per intentar pujar de categoria estava entre 1500 i 2000.

En Hoja del Lunes, on contestava les mateixes preguntes que els altres presidents de tercera divisió, va afirmar que l'al·licient de la reestructuració era que en la temporada 1969-70 els equips s’havien de classificar molt bé. Deia que al hi haure menys grups de tercera la competició seria millor i això afavoriria al futbol espanyol, però des del punt de vista econòmic no ho veia clar per als diferents equips de tercera perquè anaven a tindre més despeses.

En aquesta entrevista afirmava que el principal objectiu de la temporada anava a ser quedar-se dels 8 primers i tornar a militar en tercera divisió. També es queixava de que els equips del grup V tenien moltes despeses, que no cobria la RFEF, degut a la quantitat de viatges que havien de fer a les Illes Balears.

A banda de hi haure una reestructuració de categoria, la nova temporada tenia la novetat de que es podien fer substitucions al llarg d’un partit. Això ho interpretava Font de Mora com beneficiós perquè ell pensava que tots els jugadors s’anaven a esforçar més per a què no els canviaren per baix rendiment.


Comentaris

Entrades populars