José Soriano Moreno, Rey, entrenador del Villarreal en la temporada 1969-70

Font de Mora va triar a José Soriano, Rey, per entrenar al Villarreal en la temporada 1969-70. Rey va nàixer en Yecla, el 29-1-1919. Com jugador era un migcampista que va arribar a jugar en primera divisió amb l'Hèrcules la temporada 1941-42. Va jugar 9 partits, tots complets i va marcar 3 gols. En segona divisió jugaria 2 temporades amb el Constància, on va jugar en total 12 partits i va marcar 4 gols. 

Com a futbolista el seu gol més significatiu va ser el que va marcar en Les Corts, en partit corresponent a la primera jornada del campionat de lliga de la temporada 1941-42, quan l'Hèrcules va empatar 4-4 en camp del Barcelona. 

Rey era un entrenador especialista en tercera divisió. Havia portat a l'Eivissa i al Menorca a jugar promocions d'ascens a segona. La temporada 1968-69 havia entrenat al Novelda, que jugava en un grup diferent al del Villarreal en tercera. El Novelda va quedar en la posició 7, amb 41 punts, 5 punts més dels que havia fet el Villarreal aquella temporada.

Amb Rey, el primer objectiu del Villarreal anava a ser salvar-se perquè amb la reestructuració de la tercera divisió anaven a baixar 8 equips. La temporada no anava a ser fàcil per a cap dels 20 equips, però l'ambició de Font de Mora era màxima i ell pensava en aconseguir fites molt més altes que estar en tercera divisió.

Cal destacar que Cerezo, entrenador del Villarreal la temporada 1968-69 va anar a la Ponferradina, equip de tercera divisió que jugava en un altre grup que el Villarreal. Cerezo ja havia entrenat dos vegades amb èxit a la Ponferradina, classifcant-lo per a la promoció d'ascens a segona divisió.

Comentaris

Entrades populars