Juan Carlos Rodríguez, l'entrenador que va ser cessat i recuperat

El dilluns 18-12-1989  Juan Carlos Rodríguez va ser cessat com entrenador del Villarreal després d'un empat 1-1 en El Madrigal contra el Cartagena en partit corresponent a la jornada 16 de lliga del grup IV de la segona B. El Villarreal en aquell moment ocupava la posició 18 (hi havia 20 equips) i estava a 1 punt de la salvació.

En la jornada 17 va dirigir a l'equip Antonio Sánchez, home de la casa, i l'equip va empatar 2-2 en Elda. El club va seguir en el lloc 18 a dos punts de la salvació. 

El Villarreal, la primera setmana de Gener, va signar a Raul González, entrenador de 37 anys que venia d'entrenar a la selecció de Guinea. Havia entrenat al Ensidesa, al Real Avilés (club que es va fusionar amb l'Ensidesa) i al Zamora, tots equips de segona divisió B. En el seu debut, el Villarreal li va guanyar 2-0 al Manlleu, va ser el 7-1-1990. Seria l'única victòria com entrenador del Villarreal. En total, va dirigir 7 partits, amb 1 victòria, 2 empats i 4 derrotes.

Després de la jornada 24, amb el Villarreal en el lloc 19 i a 5 punts de la salvació, Raul González va dimitir. 

La jornada 25 la va dirigir de manera interina Antonio Sánchez. El Villarreal va empatar 1-1 en camp de l'Olímpic de Xàtiva. Al finalitzar aquesta jornada el Villarreal estava en el lloc 18 a 5 punts de la salvació.

Pareixia que el Villarreal anava a signar a Carreras, entrenador en aquell moment de l'Imperial de Murcia. El Villarreal li va oferir 2800000 pessetes de fitxa fins a final de temporada, però a Carreras li va paréixer poc i no va acceptar. Així que el dia 27-2-1990, 71 dies després d'haver sigut cessat, Juan Carlos Rodríguez va a tornar a ser entrenador del Villarreal.

L'equip no va funcionar i al final va baixar. Va quedar en el lloc 18 a 4 punts de la salvació. La segona part de Juan Carlos Rodríguez no va ser bona. 

En la seua primera etapa Juan Carlos Rodríguez va fer 11 punts en 16 jornades i en la seua segona etapa va fer 13 punts en 13 jornades. Per la seua part, Raul González va fer 4 punts en 7 jornades. Antonio Sánchez va fer 2 punts en 2 jornades.

De totes les maneres tampoc se li pot atribuir tota la culpa a ell. En primer lloc dir que el Villarreal va tindre un buit institucional en estiu de 1989. Va estar bona part de juliol sense directiva, perquè se'n va anar l'equip directiu de Girona i va tardar a entrar Manuel Almela com a president amb Font de Mora dirigint-lo tot. Es va aconseguir fitxar a bons jugadors, però l'ambient del vestidor no va ser bo i això va ser determinant per a que l'equip baixara.

Aquest article va ser escrit el dia que Calleja va tornar al Villarreal després de ser cessat. Dies després i relacionat amb aquest assumpte, Javi Mata va entrevistar a Juan Carlos Rodríguez en Ràdio Vila-real. Aquesta és l'entrevista.


Comentaris

Entrades populars