Anuaris del Villarreal i Dies de futbol

Encete un apartat en el bloc per parlar dels llibres que s'han publicat del Villarreal, que fins a principis de 2019 són uns 20. Comence pels dos editats en 2018: Anuari 2017-18 del Villarreal i Dies de futbol.
 

Anuari 2017-18.

Cada temporada, començant en la 2005-06, el Villarreal edita un anuari on es poden trobar les fitxes dels partits de la temporada anterior, una pàgina dedicada a cada jugador de la primera plantilla, les notícies més rellevants de la temporada i també fotografies amb els noms dels jugadors del futbol base. Una mescla molt interessant a nivell gràfic i estadístic molt ben elaborat.

En l'edició de la temporada 2017-18 s'ha actualitzat el format, parla molt més del projecte Endavant i li dedica més espais a les notícies que han passat al llarg de la temporada 2017-18. Per a mi, és el millor anuari editat fins ara.


Dies de futbol. 

Qui no ha anat de xicotet al futbol amb el seu iaio o una persona major? Sobre la premisa de la relació d'un net i el seu iaio, l'escriptor Luis Aleixandre ens va contant l'evolució del Villarreal des de que està en tercera divisió en l'any 90 fins que arriba la semifinal de Champions en 2006. I no només parla de com evolucionen les relacions entre els nets i els iaios i del Villarreal. També té temps per recórrer aspectes interessants de la ciutat de Vila-real i comarcals.

De Dies de Futbol hi ha que dir que és la primera novel·la al voltant del Villarreal i el primer llibre de futbol sobre el Villarreal escrit en valencià. El llibre també està escrit en castellà i afortunadament no hi ha que comprar dos llibres per tindre'l en castellà i en valencià. Quan es compra el llibre es tenen les dos versions.

També destaque d'aquest llibre que està ben documentat, fet que és d'agrair perquè demostra que l'autor s'ha preocupat per fomentar de manera correcta la història del Villarreal.

Dies de Futbol està editat per Unaria Ediciones i patrocinat pel Villarreal a través d'Endavant Cultura.

Per a un aficionat del Villarreal regalar-li un llibre del seu equip és un record per a tota la vida, un regal que segurament valorarà més amb el pas del temps, no com aquests regals caríssims que en poc de temps perden tot valor. Cada aficionat que llegisca una pàgina, ja siga de l'anuari o de Dies de Futbol, estarà davant de la mateixa informació, però segur que cada partit li evoca unes emocions diferents (aquell partit on va anar amb una gran ressaca, aquell dia que no li va importar el futbol i no va veure el partit perquè se li havia mort un familiar,...). Aquest tipus de llibres es valoren més quan passen els any i evoquen un temps fugit.

Comentaris

Entrades populars